Bölöni Csaba

May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
05:05 20:28

Holnap
Ivó, Milán
napja lesz.
QR-Code dieser Seite

Tájékoztató a 2022-as érettségi vizsgaidőszakokban az informatika ismeretek és a távközlés ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsgán használható

Packet Tracer program használatának lehetőségeiről

Az távközlési ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsgán a Hálózati ismeretek témakör gyakorlati feladatát a Packet Tracer, a diákok és tanárok számára jogtisztán elérhető hálózati szimulációs programmal is meg lehet oldani.

A Packet Tracer program jogtulajdonosa (Cisco Systems Inc.) ingyenes letöltési és használati lehetőséget biztosít a Cisco Hálózati Akadémia programban (Cisco Networking Academy) regisztrációval rendelkező intézmények, oktatók és diákok számára.

A letöltés és a jogtiszta használat lehetőségeit az alábbiakban foglaljuk össze.

  1. A Cisco Hálózati Akadémia tagsággal rendelkező intézmények tanulói jogviszonnyal rendelkező diákjai számára

Amennyiben az intézmény rendelkezik Cisco Hálózati Akadémia tagsággal, úgy az érettségiző diákok már jó eséllyel részt vettek valamelyik akadémiai képzésen. Ebben az esetben a diákok rendelkeznek akadémiai azonosítóval az akadémiai portálon, és szabadon le tudják tölteni a Packet Tracer szoftvert, és akár az otthoni gépükön is jogtisztán használhatják. Az intézmény szintén jogosult a tantermi számítógépekre telepíteni a szoftvert, de a használat csak az akadémiai rendszerben regisztrált diákok és tanárok számára megengedett.

Ha az intézmény érettségiző diákjainak egy adott csoportja még nem vett részt akadémiai képzésben (azaz nem rendelkezik akadémiai azonosítóval), akkor számukra egy új „CCNA Routing & Switching – Bevezetés a hálózatok világába” képzési csoportot kell létrehozni. A diákok a csoport létrehozása után el tudják végezni a saját regisztrációjukat. A regisztráció után jogtisztán hozzáférnek a Packet Tracer programhoz, továbbá ahhoz az elektronikus tananyaghoz is, ami nagy mértékben segítheti felkészülésüket az érettségi vizsgára. A regisztráció és a jogtiszta felhasználás más tananyaghoz (pl. „IT Essentials”) kapcsolódó csoport létrehozásával is biztosítható.

  1. A Cisco Hálózati Akadémia tagsággal nem rendelkező intézmények tanulói jogviszonnyal rendelkező diákjai számára

A Cisco Hálózati Akadémia tagsággal még nem rendelkező intézmények számára javasoljuk, hogy az akadémiai programhoz való kapcsolódással biztosítsák a program jogtiszta használatának feltételeit.

  1. Lehetőség van az intézménynek korlátozott tagság létesítésére. Ebben az esetben a központi tananyagok (IT Essentials, CCNA R&S, stb.) hozzáférése nem biztosított, rendelkezésre állnak ugyanakkor kiegészítő jellegű tananyagok (pl. „Get Connected”,

„Introduction to IoT”), valamint a csatlakozás semmiféle költséggel nem jár. Ezzel a megoldással is jogosulttá válik az intézmény és annak akadémiai rendszerbe regisztrált összes diákja a Packet Tracer szoftver telepítésére és jogtiszta használatára.

  1. A teljes körű tagság megszerzése esetén az iskola korlátlan hozzáférést kap az összes akadémiai tananyaghoz. Az IT Essentials tananyag az IT alapok, míg a CCNA R&S

tananyag a hálózatok I. tantárgy keretében hasznosíthatók. A csatlakozásnak ebben az esetben anyagi vonatkozása is van, így ez mindenképpen fenntartói döntést igényel.


  1. Tanulói jogviszonnyal nem rendelkező diákok számára

A tanulói jogviszonnyal és aktív akadémiai tagsággal nem rendelkező érettségizők számára is lehetőség van arra, hogy önállóan regisztráljanak az akadémiai rendszer Packet Tracer programhoz kapcsolódó, egyéni tanulást biztosító kurzusára. Az „Introduction to Packet Tracer” elektronikus tananyag segítségével megismerhető a szoftver használata, de semmiféle kötelezettség nem kapcsolódik a kurzusban való részvételhez. Az ilyen regisztrációval rendelkező érettségizők is jogtisztán letölthetik, telepíthetik és használhatják a szoftvert.

 A fentiekkel kapcsolatban további információt és segítséget a Cisco Hálózati Akadémia középiskolákkal foglalkozó támogatási központja ad, az alábbi címen található elérhetőségeken: http://www.netacad.hu/kapcsolat


00235828
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
270
400
1526
231854
5310
7855
235828

Your IP: 3.238.112.198
2024-05-18 17:21
giweather joomla moduleBölöni Csaba

Copyright (c) 2020-Bölöni Csaba

lambi64@gmail.com - Telefon: +36 20 432-4-666
Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma.

2370 Dabas, 

József Attila utca 107.